دیابت چیست و غذا چه نقشی در آن دارد؟
با دیابت، بدن نمی تواند به طور موثر کربوهیدرات ها را پردازش کند.
به طور معمول، وقتی کربوهیدراتها را می خورید، آنها به واحدهای کوچک گلوکز شکسته می شوند، که به شکل قند خون به پایان می رسند.
هنگامی که سطح قند خون بالا می رود، لوزالمعده با تولید هورمون انسولین واکنش نشان می دهد. این هورمون اجازه می دهد قند خون به سلول ها وارد شود.
در افراد بدون دیابت، سطح قند خون در طول روز در محدوده ای محدود باقی می ماند. با این حال، برای کسانی که دیابت دارند، این سیستم به همان شیوه کار نمی کند.
این یک مشکل بزرگ است، زیرا داشتن هم سطح قند خون بیش از حد بالا و هم بسیار پایین می تواند به آسیب جدی منجر شود.
انواع مختلفی از دیابت وجود دارد، اما دو نوع شایع تر از آن ها دیابت نوع ۱ و نوع ۲ هستند. هر دو این بیماری می توانند در هر سنی رخ دهند.
در دیابت نوع ۱، یک فرآیند خود ایمنی سلول های بتا تولید کننده انسولین در پانکراس را نابود می کند.افراد مبتلا به دیابت چندین بار در روز انسولین مصرف می کنند تا اطمینان حاصل شود که گلوکز به سلول ها وارد می شود و در سطح سالم جریان خون باقی می ماند..
در دیابت نوع 2، سلول های بتا در ابتدا انسولین کافی تولید می کنند، اما سلول های بدن در برابر آن مقاومت می کنند، بنابراین قند خون بالا باقی می ماند. برای جبران، لوزالمعده انسولین بیشتری تولید می کند،تلاش برای پایین آوردن قند خون.
با گذشت زمان، سلول های بتا توانایی تولید انسولین کافی را از دست می دهند.
از میان سه ماده مغذی بزرگ ۰ پروتئین، کربوهیدرات و چربی ۰ کربوهیدرات ها بیشترین تاثیر را بر کنترل قند خون دارند. این به این دلیل است که بدن آنها را به گلوکز تجزیه می کند.
بنابراین، افراد مبتلا به دیابت ممکن است نیاز به مصرف مقادیر زیادی انسولین، داروها یا هر دو داشته باشند، زمانی که کربوهیدرات های زیادی مصرف کنند.
آیا رژیم های غذایی بسیار کم کربوهیدرات می توانند به کنترل دیابت کمک کنند؟
بسیاری از مطالعات از رژیم های غذایی کم کربوهیدرات برای درمان دیابت حمایت می کنند.
در واقع، قبل از کشف انسولین در سال ۱۹۲۱، رژیم های غذایی بسیار کم کربوهیدرات، درمان استاندارد برای افراد مبتلا به دیابت محسوب می شدند.
علاوه بر این، رژیم های غذایی کم کربوهیدرات به نظر می رسد در دراز مدت به خوبی کار می کنند وقتی مردم به آنها پایبند باشند.
در یک مطالعه، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 برای 6 ماه یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات مصرف کردند. اگر آنها به رژیم غذایی پایبند بمانند، دیابت آنها بیش از 3 سال پس از آن به خوبی کنترل می شود.
به طور مشابه، هنگامی که افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ رژیم غذایی با کربوهیدرات محدود را دنبال می کردند، کسانی که این رژیم غذایی را دنبال می کردند، میزان قند خون را طی یک دوره 4 ساله به طور قابل توجهی بهبود بخشیدند.
مصرف مطلوب کربوهیدرات برای افراد مبتلا به دیابت چیست؟
مصرف ایده آل کربوهیدرات برای افراد مبتلا به دیابت یک موضوع بحث برانگیز است، حتی در میان کسانی که از محدودیت کربوهیدرات حمایت می کنند.
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که میزان قند خون، وزن بدن و سایر نشانه ها زمانی که کربوهیدرات ها به ۲۰ گرم در روز محدود می شوند، به طور چشمگیری بهبود می یابند.
با این حال، تحقیقات دیگر نشان می دهد که محدودیت متوسط کربوهیدرات، مانند 70 ٪ 90 گرم کل کربوهیدرات، یا 20٪ کالری از کربوهیدرات، نیز موثر است.
مقدار مطلوب کربوهیدرات نیز ممکن است از فرد به فرد متفاوت باشد، زیرا هر کسی واکنش متفاوتی به کربوهیدرات دارد.
تا زمانی که قند خون شما کمتر از ۸ میلیمتر در لیتر (۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر) باشد، یعنی زمانی که آسیب به اعصاب ممکن است رخ دهد، می توانید ۶ گرم، ۱۰ گرم یا ۲۵ گرم کربوهیدرات در هر وعده غذایی در رژیم غذایی کم کربوهیدرات مصرف کنید.
همه چیز به تحمل شخصی شما بستگی دارد. فقط به یاد داشته باشید که قانون کلی این است که هرچه کمتر کربوهیدرات بخورید، قند خون شما کمتر افزایش می یابد.
و به جای حذف تمام کربوهیدرات ها، یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات سالم باید شامل منابع کربوهیدرات غنی از مواد مغذی و فیبر باشد، مانند سبزیجات، توت ها، آجیل ها و دانه ها.
غذاهایی که باید بخوریم
شما می توانید غذاهای کم کربوهیدرات زیر را تا زمانی که سیر شوید بخورید. همچنین مطمئن شوید که در هر وعده غذایی پروتئین کافی دریافت می کنید:
غذاهایی که باید از آنها اجتناب کنید
این غذاها دارای کربوهیدرات بالا هستند و می توانند میزان قند خون را در افراد مبتلا به دیابت به طور قابل توجهی افزایش دهند: